AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Een onmisbaar gas bij de productie van een product

Wat is een argon gas en wat is zijn functie?

Wanneer u een producent ben heeft u argon gas nodig om een product tot stand te kunnen brengen. Daarvoor wilt u natuurlijk wel eerst weten wat argon precies is en waar u dit gas voor kunt consumeren. Het argon gas is in geen enkele vorm gevaarlijk, giftig, brandbaar of explosief. Het gas heeft echter wel een zuurstof verdrijvende werking, dit kan uiteindelijk leiden tot een verstikking. Het gas is aangetoond door het scheiden van water, zuurstof, stikstofgas, koolstofdioxide en andere soorten gassen. Dit maakt het mogelijk om argon perfect te mengen met een van deze gassen. 

Waar herkent u argon gas aan?

Argon heeft een aantal kenmerkende eigenschappen, omdat het geur- en kleurloos is, is het vaak erg lastig te herkennen. Het is een soort edelgas dat zwaarder is dan de lucht die we inademen. Daarnaast kennen we ook een aantal verschillende chemische eigenschappen, neem bijvoorbeeld het kookpunt. 

Wat zijn de verschillende functies van het gassoort?

Argon gas wordt meestal ingezet als een soort vulgas bij de productie van gloeilampen. Dit gas zorgt ervoor dat de gloeidraad niet doorbrandt. Dit was een voorkomende vorm van het gebruik van het edelgas, echter wordt het tegenwoordig ook bij andere functies gebruikt, denk hierbij bijvoorbeeld aan laboratoria. Ook bij de productie van dubbel glas wordt er gebruik gemaakt van argon. Tussen de twee platen bevindt zich een ruimte, deze ruimte is gevuld met lucht, maar bij het best geïsoleerde glas zit er argon.  Ook bij het inertiseren van verschillende atmosferen kan ook argon gebruikt worden, maar dit gebeurt gebruikelijk met stikstof. Het gas verdrijft dus zuurstof om de veilheid op te kunnen slaan, behandelen en vervoeren van ontvlambare vloeistoffen te waarborgen. Door zuurstof te ontnemen kan er geen brandgevaar ontstaan, waardoor het werken met ontvlambare vloeistoffen veel meer veiligheid biedt. 

http://www.westfalengassen.nl/