AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Draadalg bestrijden

Wilt u graag het draadalg bestrijden dat in uw vijver zit, dan doe je dit natuurlijk het liefst zo efficiënt en biologisch mogelijk. Vijverhandboek helpt je daar graag bij door middel van een aantal tips. Vijverhandboek is een website waarop je tips kunt vinden van alles wat te maken heeft met vijvers. Van het inrichten tot het onderhouden ervan, dus als je een vijver hebt is het zeker een website om eens te bezoeken.

Draadalg bestrijden, hoe en wat?

Draadalg bestrijden kun je het doen in stappen zoals aangegeven op de website. Ten eerste is het belangrijk dat je het draadalg dat al in de vijver zit er voor zo ver het kan er uit haalt. Dit kan je doen door middel van bijvoorbeeld een hark maar kan ook gewoon met de hand. Daarna kun je een middel in de vijver gooien wat er voor zorgt dat draadalg niet meer kan groeien. Ook is er nog een ander middel wat er voor zorgt dat de waterhardheid toeneemt, dit remt ook de groei van draadalg. Het toevoegen van extra zuurstof planten helpt evenmin mee aan het bestrijden van het alg, het zijn namelijk 2 planten die hetzelfde voedsel nodig hebben.

Hoe herken je draadalg?

Voordat je draadalg gaat bestrijden is het natuurlijk wel handig om te weten wat het is en hoe je het kunt herkennen. Uit algensporen groeit draadalg, deze algensporen worden in de meeste gevallen verspreid door de wind zoals dat bij veel planten en bloemen het geval is. Wanneer er draadalg uit zo’n alg spoor groeit probeert het zich ergens aan vast te klemmen, dit kan een plant zijn, een steen, eigenlijk bijna alles wat zich in een vijver bevindt. Naarmate dit verder groeit vormt het zich toch een soort slijmerig geheel. Uiteindelijk zal dit ook naar boven komen drijven en is het goed te zien op het watervlak, maar dat wil je natuurlijk eigenlijk al voorkomen. Naast draadalg bestaat er ook nog zo iets als zweefalg. De zweefalg is een soort alg dat er voor zorgt dat de vijver groent kleurt, dit is niet iets wat je met de hand eruit kan halen. Meer weten? https://www.vijverhandboek.nl/draadalg-bestrijden-vijver/