AT webdesign
Image default
Auto's en Motoren

Jouw zakelijke occasion kopen bij een autodealer in Etten-Leur

Wanneer je een zakelijke auto nodig hebt zijn er verschillende opties. Je kunt met je huidige privéauto de zakelijke kilometers tot €0.19 per kilometer wegschrijven. Of je leaset een bedrijfswagen voor een vast bedrag per maand. Maar wist je dat het in veel gevallen een stuk goedkoper is om een occasion op naam van je zaak te kopen? Zeker voor starters is dit een interessante optie. Autodealer MV Motive in Etten-Leur legt je uit wat de voordelen zijn.

Stap 1: een betrouwbare auto kiezen bij de autodealer in Etten-Leur

Allereerst heb je een auto nodig. MV Motive is specialist op het gebied van jonge occasions tot 12 jaar oud en met een kilometerstand tot 250.000. Waarom? Omdat deze occasions in aanmerking komen voor Autotrustgarantie waarmee je nog meer zekerheid hebt bij de aanschaf van een bedrijfsauto.

Stap 2: de voordelen van een zakelijke occasion kopen

Wanneer je een occasion op naam van je bedrijf koopt kun je de btw van de aanschaf aftrekken. Dat scheelt dus 21% op de aanschafwaarde van de auto! En die btw mag je ook nog eens aftrekken voor het onderhoud van de auto. Let er wel op dat je geen auto koopt die onder de margeregeling valt. Dan is de btw er namelijk al vanaf.

Stap 3: de bijtelling

Over zakelijke auto’s moet je bijtelling betalen. Maar hoe werkt dat precies? Om het je makkelijk te maken kun je ervan uitgaan dat vrijwel iedere benzine of dieselauto onder de 22% bijtellingsmaatregel valt. Elektrische auto’s zijn hiervan uitgesloten en hier betaal je 4% over. Dat percentage heeft betrekking op de cataloguswaarde van de auto. Stel dat je een auto van €10.000 koopt. Dan is de bijtelling €2200,-.

Dat is overigens niet het bedrag dat je betaalt! Het houdt in dat je die €2200,- aan het eind van het jaar bij je belastbare inkomen optelt. Zeker als je net begonnen bent en nog relatief weinig omzet draait betaal je netto dus bijna niets aan bijtelling!

Meer weten? Ga langs in Etten-Leur

Bij autodealer MV Motive in Etten-Leur wordt je altijd hartelijk ontvangen. Bespreek de mogelijkheden voor een zakelijke occasion met een specialist met meer dan 20 jaar ervaring. Als automakelaar gaan ze ook graag op zoek naar de perfecte zakelijke auto voor jou. Overdag geen tijd? Bel even dan kun je er ook ’s avonds terecht!