AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Kantoorbeplanting

Wil je het kantoor een beetje opvrolijken? Dan zijn een paar planten in kantoor altijd een goede oplossing! Kantoorbeplanting is er in allerlei varianten, sommige planten zorgen bijvoorbeeld voor wat meer frisse lucht, hierdoor kun je je beter concentreren en daar wordt iedereen natuurlijk vrolijker van. Maar als de luchtcirculatie al goed is kun je ook kiezen voor nepplanten. Wil je weten wat de beste kantoorbeplanting voor jou is? Lees dan snel verder.

Natuurlijk kun je op ieder bureau een leuk plantje zetten, maar wat echt mooi staat in een kantoor zijn grote planten of zelfs een plantenwand. Welke kantoorbeplanting je daarvoor kiest hangt af van het doel van de planten. Wil je gewoon mooie decoratie? Dan kun je elke plant kiezen. Maar wil je graag gezonde en verse lucht het kantoor in laten stromen? Dan kun je bijvoorbeeld een drakenbloedboom of goudpalm plaatsen.

Prachtige kunstplanten, niet van echt te onderscheiden

Voor sommige kantoren zijn kunstplanten juist ideaal, omdat iedereen vergeet de planten water te geven. Zo zijn er prachtige grote kunstplanten te koop, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Wil je toch nog de gezondheidsfactor van echte planten? Koop dan kleine plantjes die je op ieders bureau zet. Maak er een wedstrijdje van wie zijn plantje het langst in leven houdt! Graslelie en de lepelplant zijn kleinere plantjes die de lucht goed zuiveren.

Wil je geen kunstplanten als kantoorbeplanting maar wil je toch voor wat eenvoudiger gaan? Dan zijn er planten die je weinig hoeft te onderhouden ideaal. De kentia palm en de strelitzia hoeven alleen af en toe water en eisen verder niets. En als je echt met de handen in het haar zit: een cactus ook altijd.