AT webdesign
Image default
Kinderen

wat je wel en niet moet weten bij het aankleden van je baby in 2022

Je baby aankleden kan moeilijk zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maak je geen zorgen als je geen idee hebt; je bent niet de enige! Laten we eens kijken naar enkele veelgestelde vragen en antwoorden over hoe je je baby moet kleden. Houd er vooral vaak rekening mee dat er veel verschillende manieren zijn om baby’s aan te kleden, dus volg dit advies naar eigen goeddunken op.

 

Kies wel voor natuurlijke stoffen

1) Kies biologische katoen met een hoge GOTS-classificatie voor kleding die je baby vaak draagt. 2) Kies voor kleding die maar één of twee keer wordt gedragen bamboe- of hennepstof die zachter is voor de babyhuid. 3) Voor bovenkleding is wol een uitstekende keuze omdat het van nature waterafstotend is. 4) Blijf uit de buurt van synthetische stoffen zoals polyester, die de warmte vasthouden tegen het lichaam, waardoor het moeilijk wordt om de lichaamstemperatuur te reguleren.

 

Ga vooral voor felle kleuren

Felle kleuren maken je baby beter zichtbaar in het donker. Ze kunnen ook een grote afleiding zijn voor baby’s die huilen. En ze zijn altijd vrolijk!

Houd bij het aankleden van uw baby de kleding losjes. Baby’s leren nog steeds hoe ze hun temperatuur moeten reguleren, dus te strakke of te losse kleding kan ongemakkelijk zijn. Je wilt dat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen wanneer ze elke dag nieuwe dingen proberen te leren!

Kleed uw baby niet in iets dat verstikkingsgevaar kan opleveren, zoals kleine knopen of linten op kleding, of iets dat een veiligheidsrisico kan vormen, zoals lange bungelende stukken stof. Het laatste wat je zou willen dit keer is dat je kind ergens in verstrikt raakt!

Koop wel meerdere maten

Baby’s groeien snel, dus het is het beste om kleding te kopen die iets te groot is in plaats van te klein. Op die specifieke manier hoef je je geen zorgen te maken dat je baby ze ontgroeit voordat ze ze kunnen dragen. Als u meer dan één kind heeft, wilt u ook in verschillende maten investeren; geloof me! Je zult jezelf later bedanken.

Doe accessoires

Accessoires voor je baby zijn een geweldige manier om de kleding die je voor hem of haar kiest te personaliseren. Er zijn zoveel opties als het gaat om accessoires, van strikken tot hoofdbanden tot dekens. Je kunt deze accessoires gebruiken wanneer je je baby aankleedt. U kunt bijvoorbeeld een hoofdband toevoegen wanneer u ze in meer formele kleding kleedt, zoals een overhemd en een spijkerbroek. Als je een extra speciaal tintje aan hun haar wilt, probeer dan een strik bovenop. Als ze bij warmer weer meer casual kleding dragen, zoals een legging of korte spijkerbroek, overweeg dan om ze in laagjes te leggen met een zachte deken die perfect bij hun outfit past. Het beste van accessoires is dat het elke dag anders zal zijn, afhankelijk van wat je beslist!

Zorg wel voor de kleding

Het is belangrijk om op de juiste manier voor babykleertjes te zorgen. Was ze regelmatig, gebruik geen wasverzachter of bleekmiddel en gebruik een mild wasmiddel. Hang ze te drogen als je kunt – ze gaan langer mee als ze niet in de droger worden gedroogd. Als je van plan bent je kleding met de hand te wassen, zorg er dan voor dat je koud water gebruikt zodat ze niet krimpen.

Kleed de baby niet te veel aan

Omdat baby’s zo snel groeien, wil je stukken vinden die een tijdje meegaan. U kunt dit doen door ze kleding aan te trekken die geschikt is voor hun leeftijd. Een baby moet bijvoorbeeld kleding dragen met drukknopen of knopen tot aan de hals, terwijl een oudere baby rompertjes kan dragen met een drukknoop of rits aan de onderkant.

Koop niet te veel outfits voor pasgeborenen, want baby’s zullen ze snel ontgroeien. Als je iets nodig hebt voor een specifiek evenement dat eraan komt, kun je het misschien lenen van iemand die een kind heeft dat even groot is als het jouwe.

Koop niet te veel kleding

Je hebt geen grote kledingkast nodig voor je baby. Baby’s groeien heel snel uit kleding, dus het is het beste om te kopen wat je nodig hebt en niet te ver te gaan. Het is zelfs beter om kleding te kopen als je ziet dat je kind ongeveer maat voor hem of haar is, dan om van tevoren te veel dingen te kopen. Als je nieuwe kleren koopt, zorg er dan voor dat ze gemaakt zijn van zachte stoffen zoals katoen of zijde.

Vergeet de laagjes niet

Het aankleden van een baby lijkt veel op het aankleden van een volwassene, maar je moet nadenken over de laagjes. Een goede vuistregel is om uw kind op elk moment zo weinig mogelijk kleding aan te trekken. Dit omvat hoeden, sokken, schoenen (en als je een baby draagt, de draagzak). De belangrijkste reden waarom baby’s het te warm of te koud krijgen, is overdressing.

Bekijk ook:

Kleertjeskind

Kinderkleertje

https://lytl.nl