AT webdesign
Image default
Banen en opleidingen

Loopbaanbegeleiding in het geval van burn-out

De personen die zich voor loopbaanbegeleiding aanmelden, zijn niet zelden werknemers die eigenlijk op de geheel verkeerde plek zitten. Het niet op de juiste plek werkzaam zijn, houdt regelmatig verband met een verhoogd risico op of het daadwerkelijke ontstaan van een burn-out. Tijdens een burn-out heb je veelal het gevoel dat je onvoldoende kwaliteiten hebt. Wat echter het geval is, is dat je je kwaliteiten niet kunt benutten. Bijvoorbeeld omdat een werkomgeving heel andere eisen aan je stelt. Naast ondersteuning van professionals in de (G)GZ, kan loopbaanbegeleiding ook hulp bieden. Carrièrepoort is landelijk actief als ondersteuner bij loopbaantrajecten en outplacement.

Wat is een burn-out precies?

Een burn-out is een moderne beroepsziekte met tal van emotionele en lichamelijke gevolgen. De psychologische term geeft aan dat je het gevoel hebt helemaal opgebrand te zijn. De batterij kan als het ware niet meer opgeladen worden. Naast een gebrek aan energie speelt ook een gebrek aan motivatie een rol. Bevind je je op je werk gedurende langere tijd in een negatieve situatie, dan ligt een burn-out op de loer. Risicofactoren zijn onder andere een hoge werkdruk en het gevoel dat je te weinig ondersteuning krijgt. Vaak is er sprake van een langdurige periode van overvraging.

Met loopbaanbegeleiding een nieuwe richting inslaan

Waar er bij outplacement sprake is van begeleiding naar een nieuwe betrekking, hoeft dat bij loopbaanbegeleiding niet het geval te zijn. Outplacement staat per definitie voor de beweging naar een andere baan. Loopbaanbegeleiding kan, maar hoeft niet hetzelfde te betekenen. Dergelijke begeleiding helpt jou met het vinden wat echt bij jou past. En dat hoeft niet per definitie een andere werkgever te betekenen. Met een begeleider van Carrièrepoort, dé professional op het gebied van outplacement en loopbaanbegeleiding, ga je op zoek naar manieren om je kansen op een gelukkige professionele toekomst aanzienlijk te vergroten.