AT webdesign
Image default
Bedrijven

Maak je tuin lente klaar

Ook al is het nog koud, het is tijd om je handen uit de mouwen te steken. Ook in de wintermaanden kun je al wat dingen doen om je tuin klaar te maken voor het voorjaar.

Onderhoudsklusjes

Er zijn enkele dingen die je weer moet oppakken zodra het weer het toelaat. Wanneer het weer zachter wordt, is het tijd om je gazon aan te pakken. Als er mos tussen het gras is gegroeid, kun je er wat ijzersulfaat op strooien. Verder moet je weer regelmatig het gras maaien om onkruid tegen te gaan. Mocht je willen verticuteren, dan kun je dat het best aan het begin van het voorjaar doen. Mocht je last hebben van ongedierte, dan is het zinvol om wat compost of mulch te strooien. Huur tenslotte containers van Van Leeuwen om het afval op te ruimen.

Langzaam aan kun je ook beschadigde scheuten en kapotte takken verwijderen. Gebruik hiervoor een snoeischaar, want dan kunnen gezonde takken terug groeien. Spuit ook de terrastegels schoon en verwijder het onkruid.

Tuin voorbereiden

Als je al het achterstallig onderhoud hebt gedaan, is het tijd om je tuin voor te bereiden op de lente. De bodem kan bijvoorbeeld wel wat verzorging gebruiken. Spit de aarde om of pak een woelvork erbij. Hiermee maak je de grond los en breek je kluiten en krijgt de grond meer lucht. Dit kun je ook doen bij je gazon: spit de aarde om tot zo’n 30 centimeter wanneer de eerste zonnestralen doorbreken. Ook is het goed om gewassen te verplanten en de slechte weg te doen in van Leeuwen containers.

Bloemen en planten uitkiezen

Het is tijd om weer wat kleur terug te brengen in je tuin. Vanaf maart moet je al beginnen met stekken planten. Baken kleine delen af voor een paar mooie, dichte bloembedden. Er zijn heel veel bloemen die je kunt planten. Gerbera’s, klaprozen en Dahlia’s zijn geschikte bloemen om al mee aan de slag te gaan. Heb je geen tuin? Dan kun je ook je balkon wat opleuken. Geraniums zijn misschien standaard maar een zeer goede optie. Verder zijn Anjers en petunia’s ook echte voorjaarstoppers.

Op zoek naar een container die je kan helpen bij het vervoeren van een grote hoeveelheid afval? Klik dan hier voor opties

https://www.afvalcontainersvlk.nl/