AT webdesign
Image default
Auto's en Motoren

Sloopauto verkopen – hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je auto al meer dan 10 jaar oud is, dan is de kans groot dat hij het bijna zal begeven. Ook is het mogelijk dat je in een ongeval terecht bent gekomen, waardoor de auto niet meer te maken valt. Wanneer cruciale onderdelen, zoals bijvoorbeeld de motor of bepaalde assen gebroken zijn, dan is de kans klein dat de auto nog te redden valt. In dat geval spreken we van een sloopauto. Je kan een sloopauto natuurlijk op de oprit laten staan, maar veel zin heeft dat niet. Je kan beter de sloopauto verkopen, dan krijg je er ten minste nog een vergoeding voor.

Sloopauto verkopen Rotterdam

Om je sloopauto kwijt te raken, moet je op zoek naar iemand die oude autowrakken opkoopt. Soms vind je online een autohandelaar die jouw sloopauto gratis wil komen ophalen, maar je bent beter af als jij je je rechtstreeks richt tot de autosloperij. Wanneer je je auto daar aanmeldt, zullen ze namelijk kijken welke vergoeding je nog krijgt voor de auto. Afhankelijk van de leeftijd van je voertuig en de staat waarin de onderdelen zich bevinden, zal je meer of minder geld krijgen voor het wrak. Indien de auto niet meer over bruikbare onderdelen beschikt, dan zal de sloperij je vergoeden tegen de ijzerwaarde. Voor een gemiddeld voertuig komt dat neer op zo’n 7,5 cent per kilo.

Is je autowrak echter afkomstig van een recente auto, of is het een oldtimer? Dan is de sloperij misschien niet het juiste adres. In dat geval kan je beter terecht bij een opkoper. Zij proberen geld te verdienen aan de sloopauto’s, door er de bruikbare onderdelen uit te halen. Of in het geval van een oldtimer, zullen ze proberen om die helemaal op te knappen en dan weer door te verkopen. In dit geval zal je best nog wel een mooie vergoeding kunnen krijgen voor de sloopauto. Alles hangt er steeds vanaf hoeveel geld het wrak nog kan opbrengen voor de opkoper. 

Een sloopauto ophalen kan dus op verschillende manieren. houd rekening met de staat waarin het wrak zich bevindt en denk bovendien aan de zeldzaamheid van je auto.