AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Slow Fashion Summer

Slow Fashion Summer is een initiatief waarbij een groot probleem aandacht krijgt, namelijk de (snelle) mode industrie. De mode industrie heeft een enorm negatief impact op het milieu en de samenleving over de hele wereld. Wist je dat het 2.700 liter water kost om je katoenen T-shirt te maken? En dat mode een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Het produceert meer broeikasgassen dan de internationale scheepvaart en luchtvaart gecombineerd. Tijd voor actie dus! Of beter nog: niets doen. De initiatiefnemers nemen een standpunt en kopen deze zomer geen nieuwe kleren! Dus wees creatief – graaf je oude shirt op, ruil je zomeroutfit in de CollAction #sharechain of laat je favoriete jeans repareren, want slow is the new black!

 

De mode-industrie is verantwoordelijk voor enorme hoeveelheden waterverbruik (32 miljoen zwembaden van Olympische afmetingen per jaar) en CO2-uitstoot (8 procent van de mondiale uitstoot van broeikasgassen – en het groeit snel). Als 2500 mensen deelnemen, besparen we tot 90 miljoen liter water en voorkomen we dat 360 duizend kilo CO2 wordt uitgestoten! Bovendien is textiel verven wereldwijd de op één na grootste vervuiler van schoon water, alleen na de landbouw. Dan is er de enorme afvalproductie (148 miljoen ton in het jaar 2030) en het landgebruik (115 miljoen hectare in het jaar 2030), en we zijn nog niet eens begonnen aan arbeidsomstandigheden … Genoeg cijfers, tijd voor actie. Tijd voor de langzame modewereld!

 

De regels: je mag kleren ruilen en tweedehands kleding kopen – gewoon geen nieuwe kleding. Het is ook een geweldige kans om creatief te worden met de 80% kleding die je nooit draagt. Wil je wel zorgen dat je kleding en schoenen mooi blijven, kies dan voor verf voor schoenen om deze mooi te houden. Je kunt zelfs suede schoenen verven. Zo blijft je kleding mooi en hoef je dus niets nieuws te kopen.

https://www.leerverfshop.nl/