AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Tips bij het verven van leer

Het is erg belangrijk dat je een stappenplan handhaaft wanneer je gaat starten met het leer verven. Voor het verven van leer bestaat er speciale leerverf van verschillende merken. De Angelus leerverf wordt sterk aangeraden, omdat deze leerverf gemakkelijk in gebruik is en een erg professioneel resultaat geeft. Bij het verven van leer is het belangrijk dat je erg nauwkeurig te werk gaat om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Voordat je begint met het verven is het dan ook belangrijk om het leren oppervlak goed te reinigen, zodat deze geheel vet- en vuilvrij is. Daarna is het belangrijk dat je alle gedeelten die je niet wil verven af gaat plakken. Ook de gespen en metalen onderdelen die je niet wil verven moet je afplakken. Het wordt aangeraden om eerst de tape op een onopvallende plek uit te proberen. Zo ben je er zeker van dat de tape geen verf of lak van het leer mee verwijdert wanneer je de tape van het oppervlak aftrekt. De soort tape die je het beste kunt gebruiken is afplakband. Dit wordt ook wel schilderstape genoemd.

Trek handschoenen aan wanneer je met het werk gaat beginnen. De handschoenen zullen er namelijk voor zorgen dat je handen schoon en verfvrij gehouden worden wanneer je de verf aan gaat brengen op het leer. Het dragen van latex handschoenen kunnen je handen goed beschermen. Ook zul je van deze handschoenen geen last hebben als je aan het werk bent. Zorg er ook voor dat je te werk gaat in een goed geventileerde ruimte. Er kunnen bij veel soorten leerverf namelijk dampen vrij komen die ongezond zijn om in te ademen. Het kan dus ook een goed idee zijn om het leer buiten te verven.

Voordat je gaat verven wordt het ook aangeraden om het leer nat te maken. Je kunt een verstuiver gebruiken om het oppervlak van het leer vochtig te maken. Let wel op dat je het leer niet te nat maakt, maar ervoor zorgt dat het overal even vochtig is. Dit zal namelijk helpen om de leerverf gelijkmatig te laten absorberen en zal resulteren in een gladde afwerking.

https://www.leerverfshop.nl/