AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Tips voor een reis naar Brazilië

In 2014 was Brazilië gastheer van het wereldkampioenschap mannenvoetbal en in 2016 was Brazilië gastheer van de Olympische Spelen. De hele wereld was voor een paar weken gefocust op het zonnige land in Zuid-Amerika. Ook een paar jaar na dat wereldkampioenschap en de Olympische Spelen is Brazilië nog een geweldig land om op vakantie te gaan. Het is vanzelfsprekend dat een vakantie naar Brazilië niet hetzelfde is als een weekendje weg op de Veluwe, dus in dit artikel bespreken we enkele tips die je reis naar Brazilië verbeteren of makkelijker maken. Als je deze tips volgt en een reis boekt via een goed aangeschreven organisatie als Djoser en NRV reizen, dan staat niets een geweldige vakantie in de weg.

 

Taxi’s

Wanneer je op de luchthaven aankomt, boek dan een taxi bij een van de agentschappen daar in plaats van een onofficiële taxi te nemen. Hoewel dit iets duurder is, zijn er geen extra kosten bij aankomst, geen prijswijzigingen als gevolg van verkeer en is er een garantie dat je op je bestemming aankomt zonder te veel omgereden te zijn. De meeste taxichauffeurs zijn eerlijk, maar sommige profiteren van het gebrek aan lokale kennis van buitenlanders en rijden een veel langere route om meer in rekening te brengen.

 

Leer wat Portugees

Ga er niet vanuit dat de gemiddelde Braziliaan Engels kent. Alleen Brazilianen die op dure scholen gezeten hebben en Brazilianen die in de toeristenindustrie werken kunnen Engels spreken. Denk ook niet dat je middelbare schoolkennis van de Spaanse taal je erg zal helpen, want hoewel Portugees op Spaans lijkt, klinkt Portugees uit de mond van een Braziliaan heel anders dan het Spaans dat je gewend bent. Het is dus heel handig om een paar basiswoordjes Portugees te spreken.

 

Kleed je als een local

Voor je veiligheid is het handig om je wandelschoenen weg te gooien en korte broeken, T-shirts en flip-flops te dragen. Brazilianen dragen ze overal waar ze naartoe gaan; van het strand tot de kroeg. Probeer ook te laten zien dat je weet waar je bent en wat er aan de hand is, in plaats van verdwaald om je heen te kijken en naar een kaart te staan gapen.