AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

PVC afvoer materiaal; op elk potje een dekseltje

Er zijn veel verschillende soorten PVC afvoer materialen. Deze hebben niet altijd dezelfde afmetingen. Daarom wordt in dit artikel op een rijtje gezet welke afmetingen er allemaal zijn. Daarnaast wordt er ingegaan op de functies die een PVC afvoer buis kan hebben. Voor verschillende afvoerbuizen van PVC, zijn er verschillende doelen weggelegd. Dit alles wordt hieronder besproken. U moet echter onthouden dat afvoer materiaal installeren altijd maatwerk is en er geen standaard goed antwoord is op uw situatie. Om deze reden raden wij u aan, voor aankoop, eerst even te bellen met Loodgietshop.nl, om vast te stellen wat het is dat u nodig heeft.

Formaten en soorten afvoerbuizen

De meeste Loodgietshops hebben een aanbod van zowel kunststof en metalen afvoerbuizen en -verlopen, om ervoor te zorgen dat u altijd de keuze heeft welke afvoerbuis u het liefste wilt hebben. De formaten afvoerbuizen die er zijn, zijn: 32 mm, 40 mm, 50 mm, 75 mm, 110 mm en 125 mm. Naast deze normale buizen zijn er ook twee soorten van 70 mm en 80 mm die in een 90 graden bocht lopen. Tot slot zijn er nog sifons, u weet wel, die dingen die onder een wastafel hangen, en PVC verloop. In dit artikel gaan we alleen verder over het functionele PVC materiaal.

Functies PVC buizen

De belangrijkste functie van PVC buizen is het vervoeren van vloeistoffen. Dat weet u ook wel. De manier waarin dit terugkomt is in eerste instantie; waterleidingen. Omdat pvc een zeer duurzame en goedkope oplossing is voor riolen en of het leiden van water, is dit een gunstige optie voor ieder huis of bedrijf. Andere functies zijn bijvoorbeeld installatie materiaal en sanitair. Vooral voor sanitair is het PVC ook geschikt, omdat het er perfect onder past met een sifon. Dit heeft u waarschijnlijk wel eens onder een wastafel zien hangen. Het voordeel hiervan is dat het zeer gemakkelijk schoon te maken is. Waarom het ook als installatie materiaal gebruikt kan worden, is omdat PVC buizen niet geleiden, én niet vatbaar zijn voor erosie. Waarvoor u ook kunststof buizen nodig hebt, schakel direct Loodgietshop.nl in om de juiste PVC buizen oplossing voor u te vinden!