AT webdesign
Image default
Auto's en Motoren

Top tips om uw auto te verkopen

De eenvoudigste manier om van uw auto af te komen is om ‘m in te ruilen, maar op die manier valt er helaas weinig te verdienen. U kunt het onderste uit de kan halen wanneer u de auto zelf verkoopt. Echter kan dit wel wat tijd en moeite kosten, maar dat is het zeker waard! Indien u gemotiveerd bent om het verkoopproces zelf in de hand te hebben, overweeg dan gebruik te maken van onderstaande tips.

Zorg ervoor dat de auto geheel in orde is

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn genoeg mensen die hun auto verkopen met wat mankementjes hier en daar. Iemand die een auto koopt, heeft als hoofdprioriteit dat de auto geheel in orde is en goed is onderhouden. Wanneer een potentiële koper een van die mankementjes opmerkt, kan het ervoor zorgen dat de interesse verloren raakt. Indien u besluit bepaalde dingen niet te (laten) repareren is het altijd nog het beste om de potentiële koper in te lichten, zodat diegene niet voor verrassingen komt te staan en u kan vertrouwen.

Goede waardebepaling

Een belangrijk onderdeel van een auto verkopen is de waardebepaling. Er is niets mis met hier goed onderzoek naar te doen. Als u een particuliere verkoper bent, verwachten potentiële kopers meestal dat u een percentage van zo’n 10% tot 15% lager zit ten opzichte van de prijs bij de lokale autodealer.

Ontvang een voertuiggeschiedenisrapport

Het kan zijn dat men van te voren een rapport opvragen van de geschiedenis van een auto. Dan is het belangrijk dat u alle vragen kunt beantwoorden die men heeft. Ook u als verkoper moet niet voor verassingen komen te staan! Zelfs als u denkt dat u de auto goed kent, weet u nooit of fouten in het rapport kopers afschrikken voordat ze zelfs maar op uw advertentie reageren.

Maak uitstekende foto’s

Mensen zijn visueel ingesteld, dus is het van groot belang dat u duidelijke en aantrekkelijke foto’s maakt. Een auto verkopen wordt hiermee een stuk gemakkelijker! Probeer van zoveel mogelijk dingen een foto te maken, zodat de koper weet waar die aan toe is op visueel vlak. Alle hoeken en zijdes van zowel interieur als exterieur, close-ups van speciale functies zoals navigatiescherm en knoppen mogen niet ontbreken.

Schrijf een goed verhaal

Schrijf 4 of 5 zinnen die het jaar, het merk, het model, de kilometerstand, de staat, de kenmerken en de historie beschrijven die kopers willen weten (of hoe dan ook te weten komen). Als uw voertuig een ongeluk heeft gehad, geef dan de details door samen met de reparaties die zijn uitgevoerd en of er blijvende effecten zijn. Houd uw beschrijving kort maar inclusief alle feiten die u als koper zou willen weten! Een auto verkopen zal hierdoor een stuk vlotter verlopen.