AT webdesign
Image default
Sport

Wat is cardiofitness?

Sporten is niet alleen gezond, maar ook een fijne manier om energie kwijt te raken. Veel mensen kiezen daarbij voor een vorm van fitness, bijvoorbeeld om spierkracht op te bouwen of om flexibeler te worden. Cardiofitness is een vorm van conditietraining die goed is voor uw hart. Deze vorm van fitness is met name ideaal voor mensen die graag gewicht willen verliezen. Het is belangrijk om te kiezen voor een programma dat past bij uw niveau, zodat uw hartslag niet te laag blijft of de training juist te uitdagend wordt.

Cardiofitness voor uw conditie

Cardiofitness is een vorm van fitness waarbij de focus ligt op uw hartslag. U doet allerlei oefeningen, waarbij het de bedoeling is dat uw hartslag constant blijft tijdens de oefeningen. Het is een sport waarbij u conditie opbouwt, die gezond is voor uw hart en waarbij u gewicht kunt verliezen indien gewenst. Deze vorm van fitness is geschikt voor iedere leeftijd en kan volledig worden aangepast aan uw huidige conditie. Voor het beste resultaat traint u ten minste twee keer per week.

Welke oefeningen horen bij cardiofitness?

Tijdens de fitnessvorm die goed is voor uw hart, doet u allerlei verschillende oefeningen. U loopt bijvoorbeeld op de loopband, fietst op de spinfiets of maakt gebruik van andere apparaten in de sportschool. Alle oefeningen waarbij conditie en uithoudingsvermogen gevraagd zijn, zijn geschikt om uw hart te trainen. Deze vorm van sporten is ideaal om gewicht te verliezen, omdat u gedurende langere tijd actief bent en dus meer calorieën verbrandt. Wilt u geen gewicht verliezen, maar wel uw conditie verbeteren? Dat is mogelijk met het juiste voedingspatroon.

Volg een proefles

Enthousiast geworden over cardiofitness? Bij Active Fit And More kunt u een gratis proefles volgen. U krijgt professionele begeleiding en doet oefeningen die goed bij uw niveau passen. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun conditie verbeteren bij deze sportschool in Scherpenzeel.

https://www.activefitandmore.nl/