AT webdesign
Image default
Bedrijven

Wilt u een hangoor konijn als huisdier nemen?

Als u nadenkt over een huisdier zal een hangoor konijn misschien niet het eerste dier zijn dat in u opkomt. Toch is een konijn een leuke vriend om in huis te hebben. Deze intelligente beestjes kunnen zelfs speciale puzzels oplossen die speciaal voor hen gemaakt zijn. Het zijn echte knuffelaars. Ze kruipen graag bij u op schoot en houden ervan als ze worden geaaid. U kunt deze pluizige diertjes zelfs leren dat ze naar u toe moeten komen als u ze roept. Het grote voordeel van konijnen is dat u ze kunt trainen om zindelijk te worden. Ze hebben namelijk de gewoonte om altijd op dezelfde plek hun behoefte te doen.

Geef uw pluizige vriendje de ruimte!

Of u nu een angora dwergkonijn heeft of een langharig hangoor konijn, deze diertjes houden erg veel van hun vrijheid. Laat ze daarom zeker rondlopen in uw woonkamer of door de tuin. Konijnen worden namelijk erg gelukkig als ze rond kunnen lopen, u zult zien dat ze af en toe letterlijk springen van blijdschap. Buiten deze sprongen van geluk is een hangoor konijn erg rustig en betrouwbaar. Daarom zijn ze ook een zeer geschikte vriend voor uw kind(eren). Naast het rondlopen, is ook een gezonde en uitgebalanceerde voeding van belang. Hooi mogen ze eten zoveel ze willen, dus zorg er vooral voor dat ze dit ook voldoende in hun hok hebben liggen. Daarnaast is het van belang dat uw lieve hangoor konijn genoeg vezels binnenkrijgt. Als ze deze niet genoeg binnen krijgen, lopen ze de kans om darmproblemen te krijgen.

Krijg advies op maat voordat u overgaat tot de aankoop

Voor u overgaat tot de aanschaf van een lief pluizenbolletje, is het verstandig om advies op maat in te winnen. Een dierenspeciaalzaak als Dierenhandel Hoogendoorn zal u zeker helpen om te ontdekken of een konijn bij u past. Wél kunt u ervan uitgaan dat zij u adviseren om twee konijnen te kopen. Een hangoor konijn is immers het meest gelukkig als hij samenleeft met soortgenoten.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl