AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

3 zoekmachine optimalisatie tips die je zelf kunt uitvoeren

 

Als je een website beheert dan is de term zoekmachine optimalisatie voor jou niet vreemd. Het is erg frustrerend voor nieuwe website eigenaren om te zien dat hun goede website niet gezien wordt door gebruikers van de zoekmachines. Door SEO (Search Engine Optimisation) methoden op je website toe te passen kun je deze sneller naar voren doen komen in de zoekresultaten en zelfs op de eerste pagina terecht komen. De onderstaande tips geven je een idee van wat je zelf aan zoekmachine optimalisatie kunt doen.

 

1.      Zoekmachine optimalisatie begint met zoekwoorden

Vanaf het moment dat je website live gaat, zullen de zoekmachines hier al bepaalde zoekwoorden aan koppelen. Maar als je echt hoog wilt scoren als er een bepaalde zoekterm wordt ingetypt, dan geef je de zoekmachines een zetje in de goede richting door je pagina’s op relevante zoekwoorden te richten. Bepaal per pagina welke zoekwoorden passend zijn. Doe een onderzoek naar de beste zoekwoorden en kies per pagina één woord uit dat wordt gebruikt en waar nog weinig concurrentie op is. Vervolgens verwerk je ze in je teksten. De zoekmachines zullen jouw pagina aan een zoekwoord koppelen en hoe beter je zoekmachine optimalisatie uitvoert, hoe hoger deze in de zoekresultaten komt.

 

2.      Werk aan je technische SEO

Technische SEO ligt aan de basis van zoekmachine optimalisatie. Als de techniek achter je website niet goed is, dan zullen de zoekmachines terughoudend zijn om deze aan hun gebruikers te tonen. Denk dan bijvoorbeeld aan de snelheid van je website, de veiligheid ervan en de foutmeldingen die tevoorschijn komen. Met technische zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat je website goed loopt en dat de bezoekers daar snel en foutloos worden geholpen. Zoekmachines zien dat als een groot voordeel.

 

3.      Een goede structuur

Een laatste punt dat zoekmachines erg belangrijk vinden bij het maken van de rangschikking is dat de website een goede structuur heeft. Je teksten zitten goed in elkaar, met tussenkopjes, foto’s, video’s en links, en een bezoeker kan in één oogopslag zien waar de informatie die ze nodig hebben te vinden is. Op die manier help je de bezoekers van je website zo goed mogelijk en dat is ook wat de zoekmachines willen bereiken. Zoekmachine optimalisatie draait allemaal om de ervaring van de gebruiker en het verzorgen van een zo duidelijk en probleemloos mogelijk pad naar de informatie die ze nodig hebben.

 

Een marketing bureau helpt je op weg

Zoekmachine optimalisatie is veel meer dan zoekwoorden, techniek en structuur alleen. Het is een manier om zichtbaar te worden, maar ook om bezoekers naar je website te trekken en daar te houden. Heb je hulp nodig, dan staan er voldoende goede marketing bureaus voor je klaar. GMU.Online is zo een bureau. Zij optimaliseren je pagina’s zodat je hoog in de resultaten belandt. Dat levert automatisch meer verkeer op en dus mogelijke klanten. Zoekmachine optimalisatie helpt je de zichtbaarheid te krijgen en het verkeer aan te trekken wat je verdient.