AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Het langzaam stoppen met leveren van producten en diensten…

Wat wordt er bedoeld met uitfaseren?

Uitfaseren staat voor het langzaam stoppen met leveren van het product of de dienst. Het begint in de meeste gavellen met het actief promoten van een product. Voorraden die er dan nog zijn van het product worden weggewerkt. Zodra de verkoop van het product volledig is gestopt, is het product helemaal verdwenen van de markt. Dit betekent echter niet dat je als bestaande gebruiker niets meer kan. Deze kunnen namelijk tijdens de uitfasering nog gewoon rekenen op de ondersteuning van de leveranciers. 

Wat zijn koelmiddelen en waar dienen deze voor?

In meestal alle sectoren wordt er veel gebruik gemaakt van koelmiddelen. Door de uitfasering kan het daarom ook lastig zijn om precies op de hoogte te blijven van welke koudemiddelen verboden zijn, welke nog niet, en welke nog verboden gaan worden in de toekomst. Uitfaseren kan namelijk betekenen dat je als ondernemer de keus moet gaan veranderen met betrekking tot de koudemiddelen die je momenteel gebruikt. 

De twee verschillende synthetische koudemiddelen

Tegenwoordig schenken  we steeds meer aandacht voor de ozonlaag. Omdat chloorfluorwaterstoffen schadelijk zijn voor de ozonlaag worden deze koelmiddelen uitgefaseerd. Ook horen en zien we klimaatsveranderingen overal. Fluorkoolwaterstoffen zijn zogenaamde broeikasgassen die bijdragen aan de klimaatsverandering. Deze zijn nog toegestaan en worden daarom ook vaak gebruikt als vervangingsproduct voor de fluorkoolwaterstoffen.

Wat gaat er in de toekomst veranderen?

De Europese Commissie heeft de wetgeving aangekomen om het gebruik van koudemiddelen op basis van fluorkoolwaterstof versneld uit te faseren. Deze worden gebruikt in koelinstallaties en vriesinstallaties. Het uitfaseren hiervan betekent dat er op een korte termijn een verbod komt op het vullen van koelinstallaties met koudemiddelen. De Europese Commissie heeft het doel om deze koudemiddelen in de toekomst helemaal te verbieden.  Uitfaseren van bepaalde koelmiddelen kunnen bij sommige ondernemers voor problemen zorgen. Wij kunnen je vertellen waar het in de toekomst naar toe gaat met de koelmiddelen. Onze specialisten kunnen je altijd voorzien van de juiste informatie. 

http://www.westfalengassen.nl/