AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Aan je scriptie beginnen

Het is zo ver; je hebt vier jaar een studie gevolgd, of misschien wel een cursus; en nu is het tijd om je scriptie te maken. Als het goed is heb je voor dit artikel nog een les gehad waarin wordt uitgelegd wat je allemaal kan doen voor je scriptie en wat precies de bedoeling is. Je hebt een tijd gekregen, wat meestal maanden zijn, omdat een scriptie eigenlijk een groot onderzoekspapier is over iets wat je hebt meegemaakt, of uitgevonden. Je hebt misschien vier jaar kennis van je studie, maar het is toch soms nog steeds moeilijk om aan zoiets te beginnen. Onderaan vind je een paar tips hoe je het beste kan beginnen met je scriptie.

Schrijf de onderwerpen op waar je over wilt schrijven. Het eerste wat je moet doen is bedenken welk onderwerp jouw scriptie gaat hebben. Er kunnen misschien meerdere ideeën in je hoofd op komen, maar het is belangrijk dat je al je ideeën toch opschrijft. Als je uiteindelijk je gedachte verandert, kan je altijd nog een ander onderwerp kiezen die beter bij je past.

Verzin een mindmap. Zodra je je onderwerp hebt, is het handig om een mindmap te maken van woorden die bij het onderwerp passen. Stel je voor je onderwerp is fruit, da schrijf je soorten fruit op en hoe fruit wordt gekweekt. Zo krijg je een idee van de termen die je kan gebruiken in je scriptie.

Doe onderzoek. Het onderwerp dat je hebt gekozen is waarschijnlijk heel erg breed in het begin. Als je onderzoek doet, of het nou op internet is, of in de bibliotheek, zie je misschien iets wat je kan gebruiken, om je idee wat minder breed te maken. Ook krijg je hierdoor extra informatie over je onderwerp, waardoor het makkelijker gaat zijn voor je om uiteindelijk te beginnen met schrijven.

Controleer alles wat je doet. Je scriptie controleren is één van de belangrijkste dingen. Na elke pagina die je hebt geschreven moet je kijken wat anders kan en wat goed klinkt. Zo hoef je op het eind niet helemaal alles nog specifiek te controleren, wat heel veel werk kan zijn.

Huur een begeleider in. Soms is het handig om iemand te hebben die je de stappen precies uit legt en je helpt met je onderwerp. Scriptiebegeleiding is erg handig, als je het zelf nog heel erg moeilijk vindt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.scriptium.nl