AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Creatief zijn voor volwassenen

We herinneren het ons vast allemaal nog wel; de mooie, zorgeloze kindertijd. Wanneer je lekker buiten kon spelen met je vriendjes wanneer het weer het toeliet, en je anders heerlijk bezig was met kleuren, tekenen of knutselen. Want bijna elk kind vond het heerlijk om creatief bezig te zijn. Toch zijn er nog maar heel weinig volwassenen die nog bezig zijn met creatief zijn. En dat terwijl het heel goed is voor je! Je wordt er heel rustig van, kunt beter met stress omgaan en kan je gevoelens omzetten in kunst, waardoor je vervelend momenten kunt verwerken. Eigenlijk zouden wij als volwassenen ook meer moeten knutselen, schilderen, tekenen en kleuren.

En laat je daarbij ook vooral niet beperken tot een papiertje of een doek. Er zijn zoveel dingen waar jij je creativiteit kunt uiten! Kijk eens om je heen. Neem bijvoorbeeld een muur. Het voelt heerlijk, haast bevrijdend om op een muur te kunnen schilderen. Je canvas is dan namelijk zoveel groter dan jijzelf, dat je daar jezelf helemaal in kunt verliezen. Ben je bang om voor hoe permanent een muurschildering is? Verf dan je muur met krijtverf. Dit is een matte muurverf die met een doekje afneembaar is. Je kunt dan dus krijten op je muur, maar wanneer je er genoeg van hebt, kun je het eenvoudig weer wegvegen.

Maar er zijn nog veel meer media waar je jouw creativiteit kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld eens aan make up. Vaak maken wij, als we al make up opdoen, neutrale creaties die er vooral op gericht zijn je gezicht er mooier uit te laten zien. Maar kies eens voor wat andere kleuren. Kies bijvoorbeeld eens voor felle kleuren en probeer daar een nieuwe stijl mee te ontdekken. Zo kun je je creativiteit op een hele handige manier kwijt, waar je ook nog eens wat aan hebt.

https://www.moosefarg.nl