AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

De stof om warmte te transporteren en af te voeren

Wat is een koudemiddel precies

Een koudemiddel wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld waterpompen. De stof heeft de functie om warmte te transporteren en af te voeren. Het bekendste koudemiddel is tegenwoordig helaas verboden. De stof kam vroeger veel voor als een vloeistof of damp in de koelkast. De keuze voor natuurlijke koudemiddelen is afhankelijk van het gemiddelde kookpunt. Wanneer u moet kiezen uit een koudemiddel in bijvoorbeeld een airconditioner, dan zijn veiligheid en bescherming van het milieu een aantal belangrijke aspecten. Door de constante stijging van de energieprijzen is het energieverbruik ook een hele relevante factor geworden in het overwegen van het juiste koudemiddel. Tevens dient een koudemiddel en goede thermodynamische eigenschap te hebben met en hoge chemische stabiliteit en een goede fysieke eigenschap. Ten slotte speelt de prijs en de verkrijgbaar ook een hele belangrijke rol.

De verschillende soorten koudemiddelen

De interesse in CO2-koelinstallaties is wereldwijd de laatste tien jaar erg toegenomen. Dit komt doordat vele bedrijven energie-efficiënte koelinstallaties willen hebben. Dit is een trend waar zij goed op in willen spelen. CO2 is zeer geschikt voor de warmte terugwinning en voor warmtepompen. Tevens zijn fluorkoolwaterstoffen ook zeer populair. Dit zijn koolwaterstoffen waarbij waterstof atomen vervangen zijn dor een fluoratoom. Deze stoffen vormen de actuele alternatieven voor het bekendste waterstof (die tegenwoordig verboden is) en algemener andere koudemiddelen. De stoffen worden over het algemeen gebruikt als een koelmiddel in koelkasten. De stoffen dienen als ozonvriendelijke vervangingsproducten voor de oudere ozon-onvriendelijke stoffen.

Waar is het koudemiddel te verkrijgen?

Koudemiddelen moeten als een serieuze zaak gezien worden. Een verkeerd advies kan namelijk grote gevolgen hebben op bijvoorbeeld de werking van een compressor. Daarom bestaan wij uit een team van specialisten die u graag van de juiste informatie voorzien. Ons koudemiddel voldoet aan al uw gestelde eisen. Wanneer u niet zeker weet wel gas u nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen!

http://www.westfalengassen.nl/