AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Refractometer

Met een refractometer kunt u eenvoudig en snel de Brix-waarde van uw product meten. Met het optische meetinstrument kunt u de suikergehalte in bijvoorbeeld vruchtensappen meten. Met de refractometer is het mogelijk om de brekingsindex van vloeistof te bepalen. Om gehaltebepaling van vloeistoffen te identificeren wordt de brekingsindex van vloeistoffen gebruikt. De lichtbrekingsindex wordt omgezet in de Brix-schaalverdeling. Met de Brix-waarde wordt de hoeveelheid opgeloste suikers in een vloeistof gemeten. Na analyse van de meetresultaten kan bepaalt worden of het product, zoals bijvoorbeeld vruchtensap, meer of minder suiker nodig heeft. Wanneer je kijkt naar vruchten, zoals appels of peren, geldt de regel hoger de brix-waarde, hoe beter de kwaliteit van het gemeten product. Voor het meten van de Brix-waarde zijn er twee soorten refractometers de analoge en digitale refractometer.

Analoge refractometer

De analoge refractometer is voorzien van een oculair. Een oculair is een lenzenstelsel en een glasplaatje waar u een paar druppels van het te meten product op legt. Nadat het glasplaatje gesloten is kan door de oculair gekeken worden. Daarmee kunt u de Brix-waarde bepalen. Het nadeel van een analoge refractometer is dat het meetresultaten niet 100% nauwkeurig gemeten kan worden. Het is niet duidelijk zichtbaar om met het blote oog de Brix-waarde in te schatten.

Digitale refractometer

Wilt u uiterst nauwkeurige meetwaarden? En wilt u de Brix-waarde tot op één cijfer achter komma nauwkeurig? Dan kunt u kiezen voor de digitale refractometer. De Atago Pal-1 refractometer is een refractometer waar slechts 2 druppels van het product genoeg is. Na enkel seconden wordt de brix-waarde in het display getoond. De Pal refractometer van Atago is zeer nauwkeurig en is zeer handzaam. Daarnaast is de refractometer beloond met het Good Design Award, vanwege de design en mate van gebruiksgemak.

Toepassing refractometer

In tal van branches is de refractometer inzetbar. Wanneer u veel gebruik maakt van een refractometer is de Atago Pal-1 geen overbodige luxe. De refractometer is inzetbaar in de fruitteelt, voor controle van het bier gedurende het brouwproces, om de TDS te meten in koffie, om de suikergehalte in wijn te meten of voor de imker om het watergehalte in de honing te meten. Daarvoor heeft Atago verschillende refractometers op de markt gebracht om per branche de juiste refractometer te gebruiken. Het gaat om de volgende refractometers:

  • Refractometer fruitteelt
  • Refractometer plato
  • Refractometer koffie
  • Refractometer wijn
  • Refractometer honing

 

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Product-details/Producten/Food/Refractometers/Atago-PAL-1-Refractometer.aspx