AT webdesign
Image default
Bedrijven

Een lekker hapje voor de flamingo

We kennen ze allemaal. Die prachtige tropische vogel die felroze schittert aan de waterkant. Mensen zijn dol op flamingo’s. Dierentuinen staan er vol mee wat zorgt voor een prachtig beeld en geluid. Maar ook veel huizen staan vol met flamingo decoratie. Toch weten we vaak niet veel van deze dieren, zoals waar ze leven en wat typisch flamingo eten is.

 

Waar leeft de flamingo

De flamingo komt het meest voor in warme en exotische gebieden. Voornamelijk Zuid Amerika en de Caribische gebieden staan er vol mee. Maar ook in het zuiden van Europa, Afrika en het midden oosten zijn veel flamingo’s te vinden. Ze zijn dus goed verdeeld over de hele aardbodem. Wat voor de leefomgeving van een flamingo vooral van belang is zout water. Zij staan vaak aan de kust bij zout water. Dit komt omdat zij uit dit zout water hun eten vinden. Daarom zijn ze te vinden bij kustgebieden.

 

Wat is typisch flamingo eten?

Nu we weten dat een flamingo bij zout water leeft omdat hij hier zijn eten uit haalt vragen wij ons af. Wat is nu typisch flamingo eten? Flamingo’s eten vooral zoutminnende dieren. Maar wat zijn dit? Een zoutminnend dier is een diertje die goed tegen zout kan en daarom ook in zout water kan overleven. Zoutminnende dieren zijn bijvoorbeeld garnaaltjes, schaaldieren, slakken, wormen en algen. Veel van deze diertjes leven onder de grond. De flamingo trappelt daarom op de grond waardoor de diertjes naar boven komen. Deze diertjes zuigen zij dan op uit het water. Het eten is ook de reden waarom de flamingo roze is. Door het caroteen dat in deze diertjes te vinden is kleurt de flamingo roze. Vooral de garnaal, die zelf ook roze is, zorgt voor deze kleur. Als de flamingo’s geboren worden zijn zij nog gewoon grijs maar als zij veel caroteen eten wat het lichaam niet kan verwerken, dan worden ze langzaam prachtig felroze. Pas na twee jaar heeft een flamingo de mooie volwassen roze kleur bereikt.

https://healthz.eu/5-weetjes-flamingos/