AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Een regendouche

Regendouche

Een douchebeurt is pas echt heerlijk als je kunt relaxen met een regendouche. Dankzij de grote douchekop heb je het gevoel je in een tropische regenbui te bevinden. Steek een geurkaarsje aan en dim eventueel het licht. Voor je het weet stromen de zorgen van de dag van je af. Wikkel jezelf in een warme badjas om het gevoel vast te houden. Relaxen met een regendouche is een heerlijke manier om je dag te eindigen. Ook deze douchekoppen vind je in diverse modellen. Bekijk dan ook de afbeeldingen van een regendouche om er een te vinden welke bij je past. 

 

Upgraden van een badkamer

Als je je badkamer upgraden wilt, is er van alles mogelijk. Erg populair zijn de regendouches. Je kunt namelijk heerlijk relaxen met een regendouche. Door de kleine openingen in de kop verandert een ruwe waterstraal in een zachte mist van druppels. Dit voelt heerlijk aan op de huid en je komt er gegarandeerd mee tot rust. Een dergelijke douchekop vind je in diverse maten en modellen. Er zijn douchekoppen met 1 of meer stralen. Ook de diameters verschillen. Om een goed beeld te krijgen van wat je in huis haalt, is het slim de afbeeldingen van een regendouche te bekijken.

 

Voorbeelden van een badkamer

Om inspiratie op te doen, kun je de voorbeeldbadkamers van Sani-Bouw bekijken. Hier vind je ook afbeeldingen van een regendouche. Je kunt het voorbeeld 360 graden bekijken zodat je een goed beeld krijgt van de uitstraling van de badkamer. Tevens is het bij Sani-Bouw mogelijk een badkamerontwerp aan te vragen. Deze service is gratis en vrijblijvend. Ideaal als je rustig inspiratie op wilt doen en tegelijkertijd kritisch wilt blijven. Samen kun je een perfecte badkamer inrichten. Voor je het weet kun je relaxen met een regendouche.

 

Tips bij aankoop van een regendouche

Tegenwoordig wilt iedereen relaxen met een regendouche. Echter zijn er bij aankoop en installatie van een regendouche verschillende aandachtspunten. Denk bijvoorbeeld aan het waterverbruik. Een normale douchekop verbruikt zo’n 11 liter water per minuut, terwijl een regendouche al snel 25 liter water per minuut verbruikt. Als je de afbeeldingen van een regendouche bekijkt, krijg je een idee van de grootte van de kop. Naast dat je moet nagaan of je boiler dit verbruik aankan, gaan je rekeningen omhoog. Dit hoeft geen reden te zijn om een dergelijke douche niet aan te schaffen, maar je moet er wel rekening mee houden.

 

Daarnaast moet je denken aan de afvoer van de extra liters water. Normaliter kan er zo’n 35 liter per minuut worden afgevoerd. Echter zal een grotere douchekop meer liters per minuut verbruiken. Bekijk dan ook de afbeeldingen van een regendouche en bijbehorende specificaties om het waterverbruik helder te krijgen. Anders loopt straks je badkamer nog onder water. Ook de hoogte van de douchekop is belangrijk. Veel specialisten raden een hoogte van 2,10 meter aan. Tijdens de installatie moet je hiermee rekening houden zodat je optimaal kunt relaxen met een regendouche. Van tevoren een budget opstellen is ook niet verkeerd.