AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Voetbal niet de meest populaire sport in Nederland

Sporten wordt in Nederland gelukkig nog veel gedaan. Zeker vergeleken met andere landen scoren wij erg goed als je kijkt naar hoeveel jongeren en volwassenen nog sporten. In dit artikel bespreken we de meest populaire sporten van Nederland.

Als iemand vraagt wat de meest populaire sport van Nederland is zul je waarschijnlijk kiezen voor voetbal. De meeste mensen zullen dit als antwoord geven. Het antwoord is alleen wel fout. De meest populaire sport is namelijk fitness. Sportscholen zijn onwijs populair en dat merk je ook wel. Steeds meer sportscholen komen er tevoorschijn. Vooral grote sportscholen openen in alle steden wel een vestiging zodat je voordelig kunt sporten. Wat ook niet veel mensen weten is dat tennis bijna net zo populair is. Bijna 200.000 mensen minder dan voetbal spelen tennis. Dit is een klein verschil op de hele bevolking. Voor tennis heb je goed spullen nodig zoals head rackets. Een tennisracket is ingewikkeld dus een goede keuze maken is van belang.

Fitness staat dus op nummer een. Op nummer twee staat hardlopen. Deze sport is ook heel populair omdat het eenvoudig is om te doen. Je hebt alleen sportschoenen nodig en dan kun je naar buiten om even te rennen. Het kost dus niets en je kunt zelf bepalen hoe lang en hoe ver je hard gaat lopen. Het is dus een erg eenvoudige sport om te doen. Op nummer drie staat dus voetbal wat mensen niet verwachten. Hoewel vrouwen ook steeds meer voor voetbal kiezen wordt het nog steeds gedaan door mannen tot een bepaalde leeftijd. Oudere mannen doen geen voetbal meer. Daardoor is de doelgroep niet onwijs groot. Over een aantal jaar zal dit wel anders zijn als meerdere mannen er voor kiezen. Hardlopen en fitness wordt door beide seksen gedaan maar daarnaast ook door iedere leeftijd.  Als kijksport is voetbal nog wel de meest populaire sport.

https://www.kctennis.nl/