AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Hangmat uit het oerwoud

De meeste hangmatten worden gemaakt in fabrieken. Denk bijvoorbeeld aan de Braziliaan hangmat . Gemaakt van doek.

Echter er zijn ook nog hangmatten die in kleine dorpjes diep in de binnenlanden gemaakt worden. Bijvoorbeeld de Mexicaanse hangmat. Gemaakt in de oerwouden van Mexico, Yucatan.

In kleine dorpjes worden de hangmatten geweven door Maya’s die dit al volgens een eeuwenoude traditie doen. De gebruikte materialen zijn in de loop der tijden wel veranderd. Eerst is overgeschakeld van sisal op katoen, vervolgens worden de laatste jaren ook nylon gebruikt. Met name voor de draaglijnen.

In november 2015 hebben we deze dorpjes bezocht en verschillende Maya’s gesproken. Via een tolk natuurlijk. Sommigen spreken spaans en velen alleen de oude Maya taal.

Deze Mexicaanse hangmat wordt steeds populairder. Een prachtig handgemaakt product. De handwerkslieden die ze maken creeeren hun eigen unieke patronen. Vaak wordt het weven in de verloren uurtjes door vrouwen gedaan, maar ook mannen weven wel hangmatten.

Wilt u zo’n prachtige hangmat. Kijk dan even op een van onze sites. We verkopen ze in heel Europa en hebben sites in het Nederlands, Duits, Engels, Italiaans en Frans.

Naast de normale Mexicaanse hangmat (die wij in 5 maten hebben) verkopen we ook hangmatten van dikkere katoenen draad (de zogenaamde thick cord hangmat). Deze is vooral geschikt voor wat zwaarder gebruikt.

Moet je met een normale Mexicaanse hangmat opletten met scherpe voorwerpen (die de draden kunnen beschadigen), bij de Thickcord is dit in mindere mate het geval.

Naast de Mexicaanse hangmat verkopen we ook Mexicaanse dekens en Braziliaanse hangmatten.

 

http://www.icolori-hangmatten.nl/