AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Zelf een meubel maken

Het is allemaal leuk en aardig die meubels bij ikea, maar de prijs kan toch wel een stuk oplopen. Ondanks de hoge prijs, moet je het ook nog eens zelf in elkaar zetten en dagen bezig zijn met het snappen van de vage plaatjes die ze in de instructies hebben gezet. Deze moeite kan je ook op een andere manier besteden. Je kan natuurlijk ook zelf een meubel maken! Dit zorgt niet alleen voor een nieuwe hobby, maar het zorgt er ook voor dat je best veel geld bespaart. Je hoeft alleen de juiste materialen te kopen en soms bijvoorbeeld ook hout verven.

Als je de stap heb gemaakt om zelf een meubel te maken, dan moet je als eerste stap bedenken wat je precies wilt maken. Andere materialen zijn nodig voor andere meubels. Een bureau voor in de kamer is natuurlijk heel erg anders dan een eettafel. Om dit te beginnen, kan je eerst oefenen met een stuk hout en kijken of je er iets van kan maken.

Wat ook belangrijk is is dat je er voor zorgt dat iets goed is afgewerkt. Als je een houten tafel maakt, maar je krijgt elke keer splinters als je er overheen wrijft, dan is dit natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er altijd voor dat je de juiste materialen schuurt met de juiste middelen. Zorg er voor dat je bij glas geen onnodige krasjes krijgt.

Waar je ook aan moet denken is het verven. Heb je bijvoorbeeld een houten tafel gemaakt maar vind je de kleur toch niet zo mooi? Dan kan je dit altijd verven. Hiervoor heb je verf voor hout nodig, wat ook wel beits wordt genoemd. Dit is speciale verf waarmee hout langer goed blijft en niet door weersomstandigheden of de luchtvochtigheid lelijker wordt.

http://www.moosefarg.nl