AT webdesign
Image default
Electronica en Computers

Hoe moeilijk is een website maken eigenlijk?

Een website maken is dat eigenlijk moeilijk of makkelijk? Stel je bent net begonnen met je bedrijf. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Misschien bak je thuis taarten of misschien ben je meer van het leveren van technische diensten. Denk bijvoorbeeld aan PC hulp aan huis voor senioren? Of misschien wil je zelfs websites gaan maken voor anderen. Dan heb je hoe dan ook zelf ook een website nodig om je producten of dienstverlening op te promootten. In dit artikel lees je hoe je daar mee aan de slag gaat.

Vergeet coderen en leren programmeren

25 jaar geleden had je weinig website maken opties. Sterker nog je had maar 1 optie: je moest leren coderen. Websites zien er natuurlijk heel levendig uit, maar wat men vaak vergeet is dat alles aan de achterkant uit regeltjes code bestaat. Denk aan HTML, CSS en PHP. Dat zijn de zogenaamde codetalen die je kunt leren wanneer een web programmeur wilt worden. Handig als je daar je carrière van wil maken. Maar, normaliter slaat het leren van codetalen helemaal nergens op. Waarom zou je in hemelsnaam al die moeite en tijd erin stoppen? Misschien is het beter om iemand in te huren voor dit werk? Nou niet echt. Dat is vaak te duur.

Een gratis website maken is best wel eenvoudig.

Heb jij weleens een spijker met een baksteen in een houten plank proberen te slaan? Dat lukt niet zo makkelijk. Je moet over het juiste gereedschap beschikken wanneer je snel klaar wilt zijn. Bij een website maken is dat niet anders. Er bestaan verschillende methodes. Je hebt website builders als Wix en Webnode, maar ook complete content management systemen als WordPress. Het is aan jou om maar gewoon de beste te kiezen.

Waar moet je mee beginnen?

Voordat je ook maar met iets begint moet je alles even op een rijtje hebben. Wie weet heb je slechts een website met een paar pagina’s nodig?. Misschien wil je ook webshop producten toevoegen? Schrijf alles netjes en overzichtelijk op papier. Net zoals je wellicht een Sinterklaas wenslijstje zou maken. Samenvat alles kort maar grondig. Dit lijstje hoeft niet zo lang te worden. Net genoeg om er voor te zorgen dat je naar de volgende stap van een website starten kan. De volgende stap zal bestaan uit het kiezen van een website builder.

Aan de slag met je website.


 

Nu je een beetje weet wat je nodig denkt te hebben, kan je een website builder kiezen. Het is aan te raden om met een gratis website te beginnen. Je hoeft dus echt geen dikke portemonnee te hebben. Het draait puur om wat tijd investeren, en die heb je vandaag in ieder geval beschikbaar. Dus, ga naar je favoriete website builder tool of zoek op Youtube naar website maken handleidingen. Die zijn er genoeg! Je zult daarmee snel zelf een eigen website kunnen opstarten.

https://www.bestewebsitebuilder.nl/reviews/jouwweb/