AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Kerstboom en gezondheid?

Je hoort het niet vaak maar de kerstboom is niet goed voor iedereen zijn gezondheid. Er zijn heel wat mensen in Nederland die allergisch zijn voor de naalden van een kerstboom. Omdat je dit zo weinig hoort gaat er niet snel een belletje rinkelen bij de meeste mensen als ze gaan snotteren en niezen zodra er een kerstboom in huis staat. Het kan zelfs zo erg worden dat je moeite kan krijgen met ademhalen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Valt het jou altijd op dat je last van verkoudheidsklachten krijgt zodra er een kerstboom in huis staat? Lees dan deze blog verder en vertellen wij je wat je kan en moet doen.

Allergie

De allergie voor een kerstboom is hetzelfde als een allergie voor bijvoorbeeld pollen. Je lichaam geeft een reactie en dat is het hoesten en niezen zodra je in contact bent geweest met een kerstboom. De heerlijke dennengeur is voor jou niet zo heerlijk omdat je het toch niet meer kan ruiken vanwege de allergie. Onlangs hebben wetenschappers namelijk ontdekt dat er heel wat mensen allergisch zijn voor de boom. Als het je dus opvalt dat je altijd last krijgt van een snotterige neus en hoestbuien zodra er een boom staat? Probeer dan dit jaar met kerst wat anders en vermijd de kerstboom.

Kunstkerstboom

Gelukkig hoef je geen zorgen te maken dat er nooit meer een kerst zonder kerstboom is. De kunstkerstboom is het ideale alternatief om dit probleem op te lossen. Neem bijvoorbeeld een kerstboom met sneeuw. Deze kerstboom geeft je het ideale wintergevoel vanwege de witte takken, en je hebt ook nog een leuke kerstboom in huis. Daarnaast biedt een kunstkerstboom je de mogelijk huid om een complete kerstboom te kopen. Een complete kerstboom heeft alle lichtjes en versiering al in de boom. Je hoeft de boom alleen op te zetten en klaar is kees.

https://www.xmasdeco.nl/