AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Waarom bedrijfshulpverleners een must zijn

Bedrijfsveiligheid is zeer belangrijk in bedrijven en elke bedrijf moet ook aan de normen en waarden omtrent bedrijfsveiligheid voldoen. Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben en moet goed voorbereid zijn voor ongevallen, brand en ontruiming. Een ongeluk zit in een kleine hoek, daarom is het belangrijk om hier op voorbereid te zijn.

 De BHV verplichting geldt voor ieder bedrijf met één of meerdere medewerkers, dit geldt ook voor uitzend- en vakantiekrachten. Zij zullen voor een bepaalde tijd ook in de organisatie zijn en ongelukken zijn niet te timen. Iedere medewerker kan binnen een bedrijf  BHV’er zijn of worden. Wel is het van belang dat iemand anders de taken over kan nemen als de BHV’er afwezig is. De wet schrijft daarom voor dat er altijd voldoende BHV’ers aanwezig moeten. Ook tijdens ziekte, verlof en vakantie van de BHV’er moeten er andere BHV’ers beschikbaar zijn, iemand anders moet dus in actie komen tijdens een calamiteit. . Daarom wordt er door verschillende organisaties geadviseerd  minimaal 2 BHV’ers op te leiden. BHV is gericht op het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en calamiteiten. BHV’ers worden op hun taken voorbereid door opleiders die werken volgens het NIBHV-systeem. Hiervoor moet een organisatie dus over verschillende soorten matrealen beschikken.

Het is belangrijk dat men altijd een EHBO koffer en verbanddoos in huis heeft. Vooral met kleine kinderen kan het heel gevaarlijk zijn. De houdbaarheid van de EHBO materialen is verschillend en bedraagt gemiddeld 4 jaar. De inhoudt dient ook jaarlijks gekeurd te worden. Het is dus sterk aangeraden om een verbanddoos om de aantal jaren te vervangen.

Het bedrijf Schoen- Safety is een bedrijf die verschillende soorten bhv trainingsset verkoopt. Hierbij kan men denken aan verbandozen en verbandkoffers. Maar ze verkopen ook rookmelders, bhv oefenmatreaal en brandwond verzorging.  Deze artikelen zijn te bestellen op hun website www.schoen-safety.nl

https://www.schoens-safety.nl/