AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Waarom moet je een instrument bespelen?

Het bespelen van instrument is vaak een hobby die je als kind had. De weg naar de pubertijd zorgt er vaak voor dat je als kind je instrument in de kast verstopt en er eigenlijk nooit meer naar om kijkt. Het is best zonde als er over nadenkt want het bespelen van een muziekinstrument heeft veel meerwaarde voor jezelf als persoon. Het is goed voor meerdere dingen op fysiek en mentaal gebied. Het spelen van muziek zal de rest van je leven invloed op je hebben en nu met de coronacrisis heb je extra veel tijd om een nieuwe of oude hobby op te pakken. In deze blog gaan we bespreken waarom je een instrument zou moeten bespelen.

Het bespelen van een instrument zorgt ervoor dat de hersenen gestimuleerd worden. Bij maken van muziek komt best wel nog wat kijken. Je maakt namelijk gebruik van je fijne motorische vaardigheden zoals bijvoorbeeld de drum slaan en tegelijkertijd je moet je gebruik maken van je creatieve vaardigheden. Doordat je bezig bent met twee soorten vaardigheden moeten beide hersenhelften samenwerken. Hoe beter de beide hersenhelften samen werken, des te beter je brein zal werken. Het volgens van een online drumles is dus zeker een goed idee.

Het bespelen van instrument is een leuke hobby. Het bespelen van een instrument kun je je gehele leven doen en je zal er altijd een stukje beter in worden. Hoe meer je zal spelen, hoe beter je zal worden. Door veel te oefenen krijg je skills en kan je steeds moeilijkere liedjes uitvoeren. Ook zorgt het maken van muziek voor de stof dopamine. Dit is een stofje in je brein die er voor zorgt dat je je gelukkig voelt.

Omdat het spelen van een instrument tijd en moeite kost leer je om geduld te sparen. Het leren van een instrument kost tijd en geduld. Als je niet genoeg geld hebt om een drumstel te kopen kan je altijd nog een drumstel huren en daar mee oefenen.

 

https://www.onlinedrumles.nl/