AT webdesign
Image default
Groothandel

Wat maakt de PET fles zo handig in het gebruik?

Een PET fles is zeer handig in gebruik. Daarom zijn veel mensen erg blij dat PET flessen de oude glazen flessen van vroeger hebben vervangen. Iedereen die opgroeide in de jaren zeventig en tachtig weet nog dat frisdranken vroeger in zware glazen flessen werd verkocht. Even een voorraadje limonade halen voor een feestje betekende flink sjouwen. Totdat de vederlichte PET fles zijn intrede deed en iedereen opgelucht ademhaalde. Want dat scheelde toch aanzienlijk in gewicht. En een nog groter voordeel: deze flessen zijn een stuk minder kwetsbaar. Een glazen fles die op de grond valt is vrijwel altijd in scherven, een fles gemaakt van gerecycled plastic kan wel een stootje hebben.

Heeft de PET fles ook nadelen?

Het grootste nadeel van PET flessen is dat ze gemakkelijk worden weggegooid omdat er soms geen statiegeld op zit. Deze flessen komen in het milieu terecht. Het duurt jaren en jaren voordat zo’n fles is vergaan. De schadelijke stoffen zorgen voor problemen voor planten en dieren. De plastic deeltjes komen in het water terecht wat de beruchte plastic soep veroorzaakt waar grote zeezoogdieren door kunnen overlijden. Daarom gaan er steeds meer stemmen op om op de PET fles in alle gevallen statiegeld te heffen zodat de kans groter is dat ze worden ingeleverd in plaats van achteloos weggegooid.

Het recyclen van flessen is een belangrijke milieumaatregel

Gelukkig wordt de PET fles in veel gevallen ingeleverd voor recycling. Wereldwijd zijn er grote bedrijven die zich bezighouden met de productie van deze flessen. PET Power uit Nederland is er daar één van. Binnen dit bedrijf worden flessen van PET geproduceerd, alsmede andere verpakkingsmaterialen. Wanneer u als bedrijf geïnteresseerd bent in PET flessen of andere verpakkingsproducten kunt u contact opnemen via de website voor meer informatie. Het bedrijf opereert wereldwijd, er zijn diverse contactpunten in verschillende delen van de wereld, waaronder uiteraard ook Nederland.