AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Winter – het ideale moment om je visuitrusting op orde te brengen

De lente, zomer en herfst zijn vaak de tijden dat je visuitrusting intensief wordt gebruikt. De relatieve rust van de echt koude maanden van het jaar zijn ideaal om je visuitrusting eens grondig onder de loep te nemen. Heb je nog de juiste spullen, heb je genoeg spullen en zijn ze van voldoende kwaliteit? Uiteraard heeft je visuitrusting ook onderhoud nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je vismolen en hengels. Maak ook haken en je viskoffer zijn goed om eens te onderzoeken. 

Bij de hengelsport winkel zijn goed onderhoudssets te koop voor je hengels en vismolens. Het nodige vet, olie en lak kan wonderen doen voor de uitstraling en gemak van vissen. Zeker de draaiende delen van een molen kunnen de nodige aandacht gebruiken. Maak hierbij wel gebruik van het molenschema dat met een molen meekomt. Het zou natuurlijk ontzettend vervelend zijn als blijkt dat de molen na een geprobeerde onderhoudsactie niet meer goed functioneert. 

Maar ook lak van een hengel heeft de nodige aandacht nodig. Tijdens gebruik ontstaan kleine scheurtjes in de lak. Het beste kan je dit horen bij een nieuwe hengel. Als je deze voor het eerste doorbuigt kan je vaak een knarsend geluid horen. Dit geluid ontstaat bij het doen scheuren van de lak. Gedurende de levensduur van de hengel, kunnen deze scheurtjes steeds dieper worden, waarna ook het glasvezel of carbon aangetast zal worden. Door het aanbrengen van nieuwe lak wordt een nieuwe coating aangebracht die de kern van de hengel weer zal beschermen. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooi gezicht als je hengels weer stralend aan de waterkant staan, in volle glorie. 

Bij het organiseren is het ook handig te kijken naar de inhoud van je viskoffer. Controleer eens wat je het afgelopen seizoen gebruikt hebt. Zijn er spullen bij die niet of nauwelijks gebruikt zijn, is het de vraag of je dit eigenlijk wel steeds wilt meeslepen. 

https://www.sportvisgigant.nl/