AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Zwanger en jouw zorgverzekering

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent dat je dan weer kunt overstappen van zorgverzekering. Ieder jaar stappen ongeveer 5 tot 7 procent van alle Nederlanders over. De grootste reden om over te stappen is om geld te besparen. Veel mensen hebben er weinig verstand van en blijven al jaren bij dezelfde zorgverzekering hangen.

Soms is er ook geen reden om te switchen. Ben jij pas zwanger of zijn jullie van plan om zwanger proberen te worden, dan is het verstandig om eens te kijken naar jouw huidige zorgverzekering.

Veel kosten tijdens de zwangerschap worden vergoed uit het basispakket. Hierover hoef je jezelf dus niet druk te maken. Denk hierbij aan alle afspraken met de verloskundige en echo’s. Ook de bevalling wordt in de meeste gevallen gewoon vergoed, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Waarom zou ik dan toch overstappen van zorgverzekering hoor ik je denken. Wil jij een zwangerschapscursus volgend? Dan wordt deze niet vergoed uit het basispakket. Idem dito geldt dit voor onder meer ivf- behandelingen, babymassage en extra kraamzorg. Ook het kraampakket moet je vaak uit eigen zak betalen. En zelf betalen daar houden wij Nederlanders niet van.

Is jouw baby eenmaal geboren, dan kan je deze bijschrijven bij een van de zorgverzekeringen van de ouders. Dit is met een telefoontje gepiept. Iedere verzekeraar heeft weer andere voorwaarden. Het is even een gepuzzel maar zeker de moeite waard als je zwanger bent of van plan bent om zwanger te worden.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl