AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

De hoogtepunten van Athene

De hoogtepunten van Athene

 

Athene, de Griekse hoofdstad, heeft voor iedere vakantieganger iets te bieden. Je kunt er terecht voor meer dan genoeg culinaire hoogstandjes, je kan er urenlang rondlopen om alle bezienswaardigheden te bekijken, lekker stappen en ook nog eens genieten van de natuur. Er zijn zoveel bezienswaardigheden Athene, dat het zelfs lastig is om alles binnen een dag te bekijken. Een stedentrip kan vaak als net te kort aanvoelen, daarom zet deze blog de drie bezienswaardigheden op een rijtje die je sowieso gezien moet hebben wanneer je naar Athene gaat. 

 

Philopappos Hill

Deze heuvel barst van het groen en natuur. Wanneer je je hier bevindt, vergeet je bijna dat je je midden in de hoofdstad van Griekenland bevindt! Dit is een openbaar park, wat betekent dat je gratis toegang hebt tot deze heuvel. Je kunt een heel stuk met de auto of bus doen, maar op een gegeven moment moet je gaan wandelen. Het pad is goed te bewandelen en leidt je door prachtige stukken natuur. Wanneer je eenmaal de top hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de zee. 

 

Akropolis

Dit is een bezienswaardigheid waar zo’n beetje iedereen al wel eens van gehoord heeft. Het is zeker een bezoekje waard wanneer je in Athene bent. Op deze berg van ruim 150 meter hoog, kun je verschillende indrukwekkende historische bouwwerken vinden. Het Parthenon is hiervan een van de meest bekende. Tijdens het hoogseizoen is het hier meestal erg druk, dus het is aan te raden om deze bezienswaardigheid vroeg te bezoeken. Bovendien ben je dan voor het heetste moment van de dag waarschijnlijk alweer klaar. Je moet er wat entree voor betalen, maar dat is het zeker waard. 

 

Lykavittós

Deze prachtige heuvel bevindt zich naast de Akropolis, en is ruim honderd meter hoger dan zijn buurman. Je kunt deze heuvel beklimmen, maar wanneer je het liever iets rustiger aan doet kun je er ook naartoe met de auto, bus of zelfs een kabelbaan. 

https://vakantiegriekenland.nl