AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Opstalverzekering regelen? Zo doe je dat

Bij een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) verzekerd u zich tegen schade van uw huis. Dit kan bijvoorbeeld brand of water schade zijn. Maar ook de overige schade en de diefstal van bijvoorbeeld dakpannen is verzekerd.

Voor een koopwoning met een hypotheek is een opstalverzekering verplicht. Een opstalverzekering is vaak onderdeel van een woonverzekering. Naast de opstalverzekering kunt u de inboedel van uw huis ook verzekeren met een inboedelverzekering.

Dekking van een woonhuisverzekering
De opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Deze polis dekt schade aan alle vaste onderdelen van je woning. Je moet het niet verwarren met een inboedelverzekering die juist de losse spullen in de woning dekt. Bij het afsluiten van een opstalverzekering zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

1. Schade: Alle schade die ontstaan is aan uw woning wordt door deze verzekering vergoed. Dit is de algemene dekking van de polis
2. Ook bij een inbraak krijgt u schade aan uw woning, en gestolen onderdelen van uw woning, vergoed.
3. Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet de waarde van uw woning worden vastgesteld, dit is de herbouwwaarde.
4. Alles rond het huis, zoals schuurtjes, schuttingen en leidingen zijn ook meeverzekerd bij een opstalverzekering.

Alle polissen vergelijken op opstalverzekeringregelen.nl

Onlangs verhuisd? Of trek je binnenkort in een nieuwe woning? Of ben je niet tevreden over de huidige polis wat betreft service of de prijs? Er zijn talloze redenen waarom je wilt overstappen van verzekeraar. De website opstalverzekeringregelen.nl biedt hierin uitkomst. Aan de hand van de vergelijker kan je snel & eenvoudig overstappen naar een verzekeraar die past bij jouw wensen en budget.

Aan de hand van jouw geboortejaar, woonplaats, type woning, type constructie, oppervlakte woning en materiaal woning kan je snel en eenvoudig de premies berekenen. Er is al een opstalverzekering vanaf €6,50 per maand! Zie voor meer info ook de pagina van Independer.

https://www.opstalverzekeringregelen.nl/