AT webdesign
Image default
Business / Agriculture and Forestry

Van bruikbare stroom tot rendement: alles over zonnepanelen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om te verduurzamen. Dit doen ze uiteraard met een reden, want het is geen loze investering. De milieuwetten worden namelijk steeds strenger en tegelijkertijd wordt het steeds eenvoudiger om te verduurzamen. Daarnaast zorg jij op deze manier voor een goede naamsbekendheid en reputatie door over te stappen op zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen. Ben je benieuwd naar het rendement van zonnepanelen en het antwoord op de vraag ‘wat kosten zonnepanelen’? Lees dan snel verder om erachter te komen wat Wijsman Duurzaam te bieden heeft!

Zonnepanelen werken uiteraard op zonne-energie, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Om te beginnen beschikt ieder zonnepaneel over cellen die het licht opvangen. Vervolgens zal een omvormer de stroom omzetten in gelijkstroom en daarna in bruikbare wisselstroom. Deze stroom kun je dus gebruiken voor allerlei apparatuur die moet werken op elektriciteit. Het voordeel wat je hiermee behaalt is aanzienlijk groot, waardoor je investering het dus zeker waard is. Zelfs zonder subsidie en belastingaftrek meegerekend is de terugverdientijd zo’n vijf à zeven jaar, waarna de stroom kosteloos blijkt. Voor de precieze cijfers kun je door de experts van Wijsman Duurzaam een persoonlijke calculatie ontvangen, dus hiervoor kun je het beste de website van Wijsman Duurzaam raadplegen. Tot slot is er nog een verschil in zonnepanelen. Wijsman Duurzaam biedt namelijk twee soorten: polykristallijne zonnepanelen en monokristallijne zonnepanelen. Zoals de naam al suggereert, bestaat een polykristallijn zonnepaneel uit meerdere kristallen, waar het monokristallijne zonnepaneel egaal is. Het monokristallijne zonnepaneel is om die reden ook wat prijziger, maar realiseert ook een hoger rendement. Ieder bedrijf maakt daarom een andere afweging hierin.

Is jouw interesse gewekt voor het investeren in zonnepanelen of zoek jij dit uit voor jouw onderneming? Neem dan gerust contact op met de experts van Wijsman Duurzaam om al jouw vragen te laten beantwoorden en verdere informatie in te winnen over het investeren in zonnepanelen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/